ontwerp

Ontwerp


Na de uitwerking van het ontwerp met bijhorend technisch plan met nutsleidingen (verlichting, drainage, beregening, afwatering, etc.) en materiaalaanduidingen (verharding, afsluiting, etc.) wordt ook een beplantingsplan opgemaakt. Dit alles, in uitvoerige samenspraak met jou, resulteert in een planning voor de uitvoering. Je wilt een professioneel ontwerp maar je wilt zelf de plannen uitvoeren? Geen enkel probleem. De uitvoering kan gebeuren door mij, door uzelf, of door een combinatie van de twee. In elk opzicht staat de begeleiding door mij centraal en wordt een offerte op maat opgemaakt.

 

Naast het ontwerpen en aanleggen van tuinen, sta ik ook garant voor professionele snoeiwerken van uw aanplanting (vb. winter- en zomersnoei). Hierbij wordt rekening gehouden met bloeitijden, vorm en gezondheidstoestand van de beplanting. Het is absoluut ‘not done’ een aanplanting te snoeien vlak voor de bloei of planten kort te wieken zonder de gevolgen te kennen. Wat al helemaal niet kan is je planten verzuipen met allerlei cocktails zonder dat je de ziekte of parasiet bij name kent.

Soms is het ook nodig volwassen bomen te snoeien tot op grote hoogte of risicovellingen uit te voeren (vb. bomen op scheiding met buur, zieke bomen met gevaar voor vallen, etc.), hiervoor heb ik een gespecialiseerde uitrusting, want veiligheid is altijd een prioriteit.